SEO-Hosting

Internet och webbhotellbranchen är fylld av en massa konstiga ord och det är inte alltid så lätt att förstå vad de innebär och vad man har för nytta av just den tjänsten. I den här artikeln förklarar vi vad SEO-hosting är och vem som eventuellt kan dra fördel av det.

 Vi tar det från grunden och börjar med SEO, det står för Search Engine Optimzation, det vill säga sökmotorsoptimering. Alla sökmotorer, Google, Bing, Yahoo och så vidare har en och ungefär samma lista som bestämmer över hur högt man skall ranka en sida när något söks på internet. Sökmotorsföretagen har så kallade crawlers som dygnet runt söker igenom alla internets webbsidor och kontrollerar hur bra de följer sökmotorns bestämmelser för hur en webbplats skall var uppbyggd och strukturerad. SEO innebär just det, att anpassa sidans uppbyggnad, struktur och innehåll till sökmotorns krav för en högre rankning, vilket innebär att webbplatsen hamnar högre upp i listan som presenteras vid en sökning. Dessutom kan man köpa sig till en högre rankning från sökmotorföretagen, men det är inget vi går in närmre på här. Bara för att förtydliga. Google och de andra sökföretagens huvuduppgift är inte att ge dig fri tillgång till sökmotor och vilka andra tjänster de nu erbjuder dig gratis. Google, för att nu ta en av sökmotorerna som exempel, är världens största reklambyrå och det de lever på är att samla in information om personers och företags internetvanor och sedan erbjuda riktad marknadsföring till företag. Mycket förenklat är det ungefär så här. Ok, du vill nå  bilintresserade personer mellan 18 och 40 år och boende i Sverige. Vi kan erbjuda dig x antal personer inom det segmentet och det kostar dig y antal kronor per annonstillfälle.

En sak som ger en högre rankning hos sökmotorerna är antalet länkar till och från andra sidor. Ju fler dest bättre. När de som hade en webbsida insåg det skapade många flera webbsidor, oftast enbart med syfte att länka till huvudsidan. sökmotorföretagens motdrag blev att ignorera sidor som länkade till sidor som låg på samma server som de själva och det är här SEO-hosting kommer in i bilden. För naturligtvis fanns det de som kom på hur man kunde kringå det här. SEO-hosting erbjuder helt enkelt den som har flera olika webbsidor att lägga upp dessa sidor på olika servrar och därmed accepteras alla länkar. Ju fler olika webbplaser, desto högre kostnad.

Vem har nytta av SEO-hosting

Enkelt uttryckt, företag som har flera sidor som länkar till varandra för att öka på sin rankning hos sökföretagen, men man bör vara medveten om att antalet länkar är långt ifrån den enda parameter som ger högre rankning. I vissa fall kan till och med ett högt antal länkar sänka webbsidans rankning beroende påom de länkande sidorna anses seriösa eller ej. 

Enligt oss har de flesta seriösa webbplatsägare ingen glädje av SEO-hosting då det bara innebär ett sätt att kringgå de regler som satts upp av sökmotorföretagen. Därmed avslutar vi artikeln om SEO-hosting och hoppas att du lärt dig något av den